Records verbroken op KempenTech 2018

op woensdag, 20 juni 2018. Posted in Evenementen

Kempentech1

Tijdens KempenTech 2018 zijn vele records verbroken. Een record aantal bedrijven heeft zich gepresenteerd, het was de best bezochte editie met ruim 5.000 bezoekers, maar ook de warmste!

Banenbeurs

De Werken in de Kempen Banenbeurs brak het record aan regionale vacatures (226!). Er werden veelbelovende contacten gelegd tussen werkgevers en werkzoekenden die zullen uitmonden in nieuwe carrières in de regio.

Geslaagd

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement. De bedrijven hebben alles uit de kast gehaald om de techniek te promoten en jong en oud te interesseren voor de nieuwste innovaties en een baan in de techniek. Dit is niet onopgemerkt gebleven bij de vele bezoekers, de VIP gasten en raads- en bestuursleden van de gemeenten.

Onderwijs

Ruim 300 basisschoolleerlingen bezochten op vrijdagochtend het onderwijsprogramma van KempenTech. Het boeiende verhaal over de solar- auto Stella Vie van de TU/e en de vele workshops en techniekproefjes in de tent hebben de kinderen van groep zeven enthousiast gemaakt voor techniek. Leerlingen van het

Rythovius College, PiusX College en Kempenhorst College hebben samen met de Techniekcoaches de techniekstands verzorgd. 

Samenwerking

Tijdens het KOP symposium hebben Kees Koolen en Hanny Arens de bezoekers geïnspireerd.

Tijdens KempenTech zijn er zaadjes geplant voor nieuwe samenwerkingen tussen bedrijven en zijn er ideeën geboren voor nieuwe projecten. Samen met alle deelnemers en betrokkenen hebben we een visitekaartje afgegeven en was KempenTech 2018 een groot feest!

KempenTech 2018 werd georganiseerd door het Kempisch Ondernemers Platform, Het Huis van de Brabantse Kempen, Werkenindekempen.nl, Rythovius College, PiusX College, Kempenhorst College, Van der Aalst Events en het Kempisch Bedrijvenpark.