RKDSV doet mee met 7x7 35+ voetbal KNVB

op vrijdag, 04 april 2014. Posted in Sport

RKDSV_doet_mee_met_7x7_35_voetbal_KNVB

Vrijdagavond 28 maart melden we ons met ons team om 19.00 uur in Gilze voor onze tweede ervaring met het 7x7 voetbal. Op het menu staan weer drie licht wedstrijden van ieder 20 minuten op kunstgras.

Eerste wedstrijd: RKDSV - Gilze: 3-1. We merkten vanaf het begin dat het kunstgras in Gilze ons beter paste dan dat in Rijen. Meteen na het startsignaal gaf Carlo van Iersel een loep zuivere pass in de loop van de diep gaande Bas de Rooy die vervolgens vernietigend uithaalde: 1-0. Even later was het Bas die een prachtige voorzet op Paul Gommers gaf en die tikte de bal bij de 2e paal keurig binnen: 2-0. Het leek nog spannend te worden toen Gilze uit het niets tegen scoorde met een verraderlijke effectbal. De uit Baarschot aangetrokken doelman liet zich daardoor op één van zijn twee verkeerde benen zetten en het stond plotseling 2-1.

Gelukkig hielden we het hoofd koel. Patrick Adams dribbelde zigzaggend naar voren en schoot de bal snoeihard op doel. De keeper van Gilze kon de bal nog wel keren maar niet vasthouden. Richard Falkenreck wist wel raad met de terug kaatsende bal en knalde genadeloos in de kruising: 3-1.

Tweede wedstrijd: RKDSV - WSJ: 6-1. Wij begonnen iets te enthousiast aan deze wedstrijd. Met z'n allen renden we naar voren om snel een doelpunt te scoren. WSJ counterde vlug en lenig en het kwam door een verrassend schot vanaf nagenoeg de achterlijn dat bij de eerste paal binnen ging op voorsprong. Gelukkig herpakten we ons snel. Bas maakte een één tweetje uit het boekje met Paul en die rondde strak af: 1-1. Kort daarna was het Carlo die voor de tweede keer die avond Bas in stelling bracht en de 2-1 was een feit. Vervolgens was het show time met Paul in de hoofdrol. Met vier prachtige doelpunten waarvan de ene nog mooier dan de andere bepaalde hij de eindstand op 6-1. Vol vertrouwen en trots als pauwen stapten we het veld af en gingen onze gedachten al uit naar de laatste wedstrijd van de avond tegen Rijen.

Derde wedstrijd: Rijen - RKDSV: 0-2. We wisten wat ons te doen stond om de tournooi winst te pakken. Met een sterke verdediging onder leiding van Antoon Klessens startten we vol goede moed. Harko van Hees gaf vanaf links een voorzet op Paul die tegen de looprichting van de keeper in ons keurig op voorsprong zette. Vervolgens was het weer Paul die kort weg draaide van zijn tegenstander en met een tikkie takkie actie de volle winst voor ons zeker stelde.

Naderhand was het gezellig napraten in de kantine van Gilze. Onder het genot van een drankje warme hapjes die werden aangeboden door de thuisclub. Op 11 april treden we aan in Tilburg. We zullen dan zien of we de bloed vorm in Gilze kunnen handhaven. Verslag volgt. Supporters zijn van harte welkom! Meer weten over 7x7 voetbal? Zie www.knvb.nl/competities/35plus-45plus. Is het ook iets voor jou? Geef je belangstelling door aan het bestuur van RKDSV!