Schoolfoto uit de jaren ’20 van de vorige eeuw.

op dinsdag, 15 mei 2018. Posted in Fotorubriek

Fotorubriek nr. 1034

FR_1034_-_Schoolfoto_Diessen_1925_M
 Bijgaande schoolfoto dateert uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. De enige persoon waarvan we de naam weten, is de leerkracht: dat is achteraan rechts meester Piet Wagtmans, die onderwijzer was aan de openbare jongensschool, die toen aan de huidige Heuvelmansstraat was. Op deze foto zien we zowel jongens als meisjes. Die zaten toen nog op twee aparte scholen. Hoe het komt dat de kinderen gemengd op de foto staan, is ons niet bekend. In ‘wat Dies… meer zij’, het standaard fotoboek van Diessen, Haghorst en Baarschot uit 1990 staan ook enkele foto’s van gemengde groepen, die precies op dezelfde plaats genomen zijn als deze foto, n.l. op de speelplaats van de oude meisjesschool aan de Molenstraat, met op de achtergrond de kloostertuin. Heel bijzonder op deze foto’s is het heiligenbeeld dat links op de achtergrond zichtbaar is. Datzelfde beeld komen we ook op voornoemde foto’s tegen. Eén jongen menen we ook te herkennen: Toon Vennix Bartz., de eerste jongen links op de tweede rij. Misschien zijn er lezers die hun opa of oma herkennen in een van de kinderen. Als dat zo is, reageer dan via onderstaand contactgegevens.

Reactie op FR 1033

De trouwfoto van San Dusée en Nelly Maas in FR 1033 leverde een reactie op van een dochter van het bruidspaar. Zij wist de datum van de foto: 28 augustus 1946 en ze herkende de meeste ontbrekende namen. Links voor zitten Wim Dusée (broer van de bruidegom) en zijn vrouw Cor Dusée-Wesel met hun dochter Wies (één van de drie bruidsmeisjes). De persoon die bij het eerste vraagteken rechts hoort, is Harrie Canters (uit Asten) en naast hem zijn vrouw Leny Canters (nicht van oma Annie Maas-Weissenfels). De vrouw met bril is niet bekend.

Veel meer oude zwart-wit foto’s treft u op onze website www.fotostichtingdiessen.nl. Reageren op deze rubriek kan via info@fotostichtingdiessen.nl, via Facebook of via telefoonnummer 504 2413.

Fotostichting Diessen