Schoolkinderen genieten van een poppenkastvoorstelling in 1952

op vrijdag, 30 maart 2018. Posted in Fotorubriek

FOTORUBRIEK nr. 1031

FR_1031_-_Feest_bij_40-jarig_priesterschap_pastoor_Van_der_Linden_1_juni_1952_FSD-3669

In een grote halve cirkel op banken zitten de jongste kleuters op de speelplaats van de meisjesschool aan de Molenstraat in Diessen. Eromheen staan de grotere kinderen. Ze genieten van een poppenkastgroep, die voor deze ene keer voor zowel de jongens als de meisjes gezamenlijk optreedt bij gelegenheid van het 40-jarig priesterschap van pastoor M. van der Linden op 1 juni 1952. De Heilig Hart meisjesschool van de Zusters van Liefde aan de Molenstraat nummer 6 bevond zich toen ongeveer op de plaats waar nu de Theresiastraat op de Molenstraat uitkomt en waar nu de parkeerplaats bij de huidige basisschool is. De achterkant van de school werd gevormd door een grote wand van kleine glazen ruitjes, waar vlakbij op het plein enkele grote bomen stonden, die de schoolmeisjes gebruikten voor hun spel in het speelkwartier. Meester Harrie Sevens van de jongensschool, die toen nog in de huidige Heuvelmansstraat was, maakte deze en nog meer foto’s van dit evenement.

Op de foto herkennen we een aantal kinderen, met name op de voorste rij, o.a. Riet van Helvoirt, Marlies Hordijk, Nelleke Vingerhoets, Riek van de Schoot (?), Annie van Gestel, Wilma de Graaf, Marijke Janssen, Toos van Roovert, Piet van Hoof, Willem Kühne, Walter Vugts (?). Mocht u nog iemand herkennen? Laat het ons weten.

Veel meer oude zwart-wit foto’s treft u op onze website www.fotostichtingdiessen.nl. Reageren op deze rubriek kan via info@fotostichtingdiessen.nl, via Facebook of  via telefoonnummer 504 2413.

Fotostichting Diessen