Spelers van het openluchtspel ‘De verspieder van de Satan’, augustus 1958

op vrijdag, 25 oktober 2013. Posted in Fotorubriek

Fotorubriek 915

FR_915_-_Spelers_Verspieder_58
Bijgaande foto toont een aantal spelers van het openluchtspel 'De verspieder van de Satan' dat in augustus 1958 verschillende keren werd opgevoerd onder de toren van de Willibrorduskerk. Dit torenspel was geschreven door kapelaan Harrie Maas, die van 1954 tot 1959 kapelaan was van de Willibrordusparochie onder pastoor Van der Linden. Hij schreef het spel ter gelegenheid van het gereedkomen van de restauratie van de kerktoren. Twintig jaar later, in 1978, werd 'De verspieder van de Satan' opnieuw opgevoerd bij de wedergeboorte van de Diessense Pinksterfeesten. Over beide opvoeringen staat in 'Hers en geens dur Diessen' deel 21, dat op 17 november a.s. in Hercules wordt gepresenteerd, een hoofdstuk, geschreven door Ad van Doormaal, met veel foto's. Gust de Vries zette de spelers tussen de bedrijven door op de foto (nr. 55).
 
Op defoto v.l.n.r. Cor van Korven – Miet van Doormaal – Sien van Hamont – Toos van Hamont- Mien van den Hout – Jan van Gils – Tonnie van Rijthoven.
In het midden: Dinie Beekman met haar moeder Anneke Beekman-van Engelen en haar broertje Frans.

Veel meer oude foto's vindt u op onze website www.fotostichtingdiessen.nl.
Hier staan ook bijzonderheden over Hers en geens dur Diessen deel 21, dat op zondag 17 november vanaf 13.15 uur in partycentrum Hercules wordt gepresenteerd. Belangstellenden zijn van harte welkom. Reageren op deze rubriek kan via telefoonnummer 504 2413 of via info@fotostichtingdiessen.nl.

Fotostichting Diessen