Sterke toename aantal 65-plussers in Hilvarenbeek

op dinsdag, 09 april 2019. Posted in Diversen

Advertorial voor maaltijddiensten

Noot: Dit is een commercieel artikel van aanbieders van maaltijden voor met name ouderen

De vergrijzing in de gemeente Hilvarenbeek is in volle gang. Op dit moment zijn er 3.325 65-plussers in de gemeente. Dat is 21,6% van de totale bevolking. Het aantal 65-plussers neemt de komende jaren sterk toe. In 2030 telt Hilvarenbeek naar verwachting al 4.400 (28,1%) mensen van 65 jaar of ouder, en in 2040 zijn dat er liefst 4.700 (28,6%). Ook het aantal 80-plussers stijgt: van 600 nu naar 1.500 in 2040.

Dit is in lijn met de landelijke bevolkingsprognose. In Nederland wonen nu circa 3,3 miljoen 65-plussers (19% van de bevolking). In 2040 zijn dat er naar schatting 4,5 miljoen, een kwart van de totale bevolking. De vergrijzing in de gemeente Hilvarenbeek is dus nog sterker dan het landelijke gemiddelde. Dat blijkt uit gegevens van het CBS.

Trend: ouderen blijven langer thuis wonen
Als gevolg van veranderingen in de zorg blijven ouderen vaker en langer thuis wonen. Wie nu in een verpleeg- of verzorgingshuis woont, behoudt zijn recht op zorg en ondersteuning. Maar in de toekomst wordt het veel moeilijker om toegelaten te worden tot verzorgingshuizen. Daarbij is het ook zo dat ouderen vaak zo lang mogelijk in hun veilige en vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Een heikel punt daarbij is vaak de avondmaaltijd. Ouderen zijn niet altijd in staat om zelf boodschappen te doen en te koken.

Maaltijdservices in de gemeente Hilvarenbeek

Voor ouderen die (tijdelijk) niet meer kunnen koken kan de maaltijdservice uitkomst bieden. In dat geval worden elke week op een vaste dag maaltijden aan huis bezorgd. Deze hoeven alleen opgewarmd te worden in de oven of magnetron. Vaak kunnen ook overige (kleine) boodschappen worden mee bezorgd. Hieronder 3 populaire leveranciers die bezorgen in de gemeente Hilvarenbeek.

Uitgekookt
- Aanbod: 20 wisselende koelverse maaltijden per week
- Prijs: Vanaf €6,65 per maaltijd
- Bestellen: Online, telefonisch of bestellijst
- Bezorging: 2 keer per week (gratis bezorgd)
- Proefpakket: 3 maaltijden voor €12,95

Food Connect
- Aanbod: Koelverse maaltijden zelf samenstellen + 120 vriesverse maaltijden
- Prijs: Vanaf €4,29 per maaltijd
- Bestellen: Online, telefonisch of bestellijst
- Bezorging: 1 keer per week (€2,45 bezorgkosten)
- Proefpakket: 2 maaltijden voor €10,00

Apetito
- Aanbod: 130 vriesverse maaltijden + warme maaltijden
- Prijs: Vanaf €5,69 per maaltijd
- Bestellen: Online, telefonisch of bestellijst
- Bezorging: 1 keer per week (gratis bezorgd)
- Proefpakket: 5 maaltijden voor €19,95