Stichting Elckerlyc geeft € 9.500,- subsidie terug aan gemeente

op donderdag, 30 november 2017. Posted in Gemeente

Stichting Elckerlyc geeft € 9.500,- subsidie terug aan gemeente

Stichting Elckerlyc heeft 2016 positief afgesloten. Financieel houdt de stichting bijna € 9.500, - over op haar exploitatiebegroting. Dit geld geeft de stichting terug aan de gemeente. De stichting heeft dit kunnen bereiken door een hogere horecaomzet van 20%, een groei in het aantal voorstellingen en daarmee het aantal bezoekers en het doorvoeren van de juiste besparingen (zoals het uitvoeren van de administratie door een vaste financieel medewerker).

Wethouder Bernd Roks: “Wij zijn blij te merken dat het goed gaat met Elckerlyc. Begin dit jaar kregen wij al € 35.455, - euro subsidie teruggestort. Samen met dit positieve resultaat laat dat zien dat Elckerlyc een professioneel ondernemersklimaat heeft opgezet. Stichting Elckerlyc werkt hard aan het vervullen van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid: een fijne plek waar inwoners uit alle leeftijdscategorieën elkaar kunnen ontmoeten. Steeds meer mensen weten hun weg te vinden naar Elckerlyc voor een bezoek aan een voorstelling of andere activiteit”.

Stichting Elckerlyc verwacht ook 2017 met een positief resultaat op de exploitatiebegroting af te sluiten. In 2018 zet de stichting zich in om van Elckerlyc een blijvend succes te maken en de financiële successen verder uit te bouwen.