Stuiterbal op maandag met carnaval in het Durdauwersgat

op woensdag, 06 februari 2013. Posted in Redactioneel

foto 2 publiek

Maandag 11 februari organiseert J- Town al weer voor het derde jaar het stuiterbal op en rond "Den Hekkendam". Eind vorig jaar zag het er naar uit dat de gemeente niet wou meewerken aan dit muziekfestijn. Maar na een bijeenkomst met de burgemeesters van Hilvarenbeek, Oisterwijk en Tilburg kreeg J- Town alsnog het groene licht om dit muziekfestijn te organiseren. Het festijn begint om 15.00 uur en eindigt om 21.00 uur.

Over dit stuiterbalfestijn had uw redacteur contact met Ruud Persoons van de organisatie om te vragen of er veranderingen zijn dit jaar. Volgens Ruud is de opzet dit jaar anders. Zo komt er een groter podium en is de entree maar aan één kant via sluizen aan de schoolkant, zodat alles nog beter controleerbaar wordt. Het gehele muziekterrein wordt met dranghekken afgezet, waardoor de wegen rond "Den Hekkendam" zijn afgesloten voor alle verkeer, om ongenodigde gasten buiten te kunnen houden en voor de veiligheid van de feestgangers. Het stuiterbal is toegankelijk voor personen vanaf 16 jaar. De entree bedraagt € 5. Deze kaarten zijn te koop bij "Den Horst" en bij "Bij Verhoeven". Bij het schrijven van dit artikel waren er van de 2500 toegangskaarten, nog slechts enkele tientallen te koop, dus als je erbij wilt zijn dan moet je vlug zijn. Jongeren onder de 16 jaar uit HAGHORST mogen onder begeleiding van hun ouders gratis naar binnen. Hiervoor hebben ze een persoonsgebonden entreebewijs nodig. Dit is te verkrijgen bij Christ van Dorst, Witvenstraat 11. Ouders dienen gewoon een entreebewijs te kopen. Aan de ouders wordt gevraagd om goed op te letten dat hun kind geen alcoholische drank nuttigt. Als jongeren onder de 16 jaar worden betrapt met alcohol, dan is dat een bedreiging voor het voortbestaan van dit stuiterbal evenement.

Vrijwilligers

"De mensen uit de Haghorstse gemeenschap die zich aangemeld hebben als vrijwilliger om tijdens dit stuiterbalfestijn te helpen is overweldigend", aldus Ruud. Ruim 70 vrijwilligers hebben zich gemeld om alles op en rond "Den Hekkendam" mee in goede banen te leiden. Zo mogen bij het parkeren de wagens niet in de kring staan en moeten ze parkeren in "de Welder". Ook wordt er op toegezien dat de geparkeerde wagens geen muziek draaien, want dit is verboden. Door deze geweldige medewerking van de Haghorstse bevolking kun je zien, dat heel het dorp achter deze manier van carnaval vieren staat. Zeker ook de sponsoren uit het bedrijfsleven van Haghorst dragen hun steentje bij aan dit muziekspektakel. Door de goede medewerking van de beide horecaondernemers zal dit muziekfestijn zeker weer slagen. Hiervoor aan iedereen hartelijk dank namens de organisatie.

Kring

Dit jaar staan naast J- Town uit Haghorst wagens uit Oisterwijk, Haaren en Middelbeers in de kring rond "Den Hekkendam".

Als er vanaf 15.00 uur muziek wordt gedraaid voor ieder wat wils en "Den Hekkendam" langzaam vol loopt met carnavalsvierders uit Haghorst en omgeving, zal het feest langzaam op gang komen en rond 17.00 uur zijn hoogtepunt bereiken. Een vurige wens van de organisatie was dat men met de wagens van en naar de verschillende plaatsen mocht rijden. Deze eis werd door de verschillende gemeentes ingewilligd, onder de voorwaarden dat het vertrektijdstip wordt gemeld. "Het rijden moet jammer genoeg zonder muziek", aldus Ruud.
Met het opbouwen van de wagen zijn ze voor kerst al begonnen. De organisatie hoopt dat het weer geen spelbreker wordt, want het is een buitenfeest. "Als het maar droog blijft zijn wij tevreden", aldus Ruud ,"Tegen de kou kun je je kleden, en als je wat rond springt en danst voel je de kou niet". Een worst offeren aan Clara doet soms wonderen .
Deusone wenst J- Town en alle andere carnavalsvierders een gezellig stuiterbalfestijn toe met droog weer.