Themabijeenkomst 'Wat gaat Sensoring en Internet of Things voor een mkb-maakbedrijf betekenen’?

op maandag, 15 oktober 2018. Posted in Belangenbehartiging

Uitnodiging voor 8 november

Themabijeenkomst 'Wat gaat Sensoring en Internet of Things voor een mkb-maakbedrijf betekenen’?

Internet of Things (IoT) is het verbinden van apparaten met machines met internet om gegevens te kunnen uitwisselen. Voorbeelden zijn slimme thermostaten, energiemeters, (productie)machines, gebouwtoegangssystemen, maar ook (sport)kleding of pacemakers. Op donderdag 8 november organiseert het Huis van de Brabantse Kempen in samenwerking met Brainport Development en Innovatieplatform de Kempen een themabijeenkomst voor mkb’ers over dit onderwerp. Wat gaat het voor een gemiddeld mkb-maakbedrijf betekenen?

Tijdens deze bijeenkomst komen recente ontwikkelingen van sensoren en de toepassingen aan bod. U wordt bijgepraat door Georgo Angelis van het High Tech Systems Center van de Technische Universiteit Eindhoven en Siegfried Schulze van Smart Solutions Technology die aan de hand van een interactieve opstelling een demonstratie geeft in sensortechnologie.

Deze workshop mag u niet missen als u geïnteresseerd bent in wat sensoring en IoT voor een mkb-maakbedrijf kan betekenen. U bent van harte welkom. Deelname is gratis! De presentatie van Siegfried Schulze is in het Engels.

De bijeenkomst begint op 8 november om 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur) en we sluiten rond 17.30 uur af met een netwerkborrel.

U kunt zich aanmelden via deelname@brabantsekempen.eu onder vermelding van 'Themabijeenkomst', uw naam, organisatie en aantal personen. De bijeenkomst wordt gehouden op het Kempisch Bedrijvenpark, Diamantweg 3 in Hapert. (Infocentrum Kempisch Bedrijvenpark en tevens de nieuwe locatie van het Huis van de Brabantse Kempen).

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van het Europese programma ‘DigiPro’ en ‘Toekomstbestendige Maakindustrie’.

DigiPro wordt in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland door de Europese Unie ondersteund uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het project wordt gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken de provincies Gelderland, Limburg en Noord-Brabant, Die Landesregierung Nordrhein-Westfalen, Europese Unie/INTERREG.

Het project Toekomstbestendige Maakindustrie heeft is een samenwerking tussen brancheorganisaties en regionale partijen (het FME, de Koninklijke Metaalunie, het Kempisch Ondernemers Platform - KOP, Innovatiehuis De Peel en het Metaalhuis) met als doel het ondersteunen van industriële maakbedrijven in de regio die met vernieuwing aan de slag willen. Brainport Development is de initiatiefnemer en trekker van het project. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Metropoolregio Eindhoven en provincie Noord-Brabant.