Trap ALS de wereld uit 2018

op dinsdag, 24 april 2018. Posted in Evenementen

Op zondag 10 juni

ALS_tochten_2018_flyer

Om de Stichting ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) financieel te steunen, worden er in Nederland sinds een aantal jaren diverse activiteiten, waaronder sponsorfiets- en wandeltochten georganiseerd. Daarmee wordt geld binnengehaald om onderzoek te doen naar de oorzaak van de gelijknamige zenuw/spierziekte en om medicijnen te ontwikkelen, die de symptomen van de aandoening onderdrukken of bestrijden. Voor details zie: www.als.nl.

Op zondag 10 juni 2018 organiseert het ALS team Tilburg e.o. voor de dertiende keer een fiets- en wandeldag. Daarbij staan er voor fietsers afstanden van 32, 60, 85 en 110 km op het programma en zijn er wandeltochten van 5, 10, 15 en 40 km. Deze laatste zijn vooral bedoeld als voorbereiding op de Nijmeegse vierdaagse.

Het organiserend team bestaat uit vrijwilligers uit Eindhoven, Tilburg, Moergestel, Diessen en Loon op Zand. Zij hebben nog een ding gemeenschappelijk, namelijk dat ze allemaal een familielid of vriend/vriendin aan de ziekte ALS hebben verloren.

De startplaatsen dit jaar zijn hetzelfde als vorig jaar, namelijk:

  • Eet- en Drinkerij De Roovertsche Leij, Gorps Baantje 1, 5051 PX Goirle,
  • Restaria de Zwaan, Julianastraat 31, Diessen
  • Restaurant Croy 't Stokske, Zandstraat 1, 5066 CA, Moergestel.

Geïnteresseerden kunnen zich daar op zondag 10 juni tussen 7:00 - 13:00 uur inschrijven tegen €7,50 deelnamekosten voor volwassenen en €3,50 voor kinderen tot 12 jaar. Tevens is er de mogelijkheid om loten te kopen, waarmee een fiets, ballonvaarten en diverse fietsaccessoires gewonnen kunnen worden. De opbrengst komt integraal ten goede aan de Stichting ALS.

De fietsroutes van 32, 60, 85 en 110 km lopen door diverse Kempengemeenten; de langere routes lopen ook deels door België.

Meer informatie vindt je op bijgevoegde flyer en op www.facebook.com/ALSfietstochttilburgenomstreken.