Uitnodiging meepraten/varianten Exploitatie sportaccommodatie Roodloop

op donderdag, 15 februari 2018. Posted in Gemeente

20 februari om 19.30 in Elckerlyc

Uitnodiging meepraten/varianten Exploitatie sportaccommodatie Roodloop

Beste betrokken inwoner,

Meer dan zeventig belangstellenden en belanghebbenden kwamen op 8 februari hardop meedenken over de exploitatie van de nieuwe sportaccommodatie aan De Roodloop. Op dinsdag 20 februari presenteert de gemeente het vervolg: een eerste schets van verschillende exploitatiemogelijkheden. U kunt daarover vanaf 19.30 uur in Elckerlyc meepraten. Ook als u er op 8 februari niet bij was.

Opbrengst 8 februari

De deelnemers aan de hardop meedenksessie waren toekomstige gebruikers en vertegenwoordigers van sportverenigingen, maatschappelijke organisaties en de politiek. Zij benoemden verschillende voorwaarden die zij belangrijk vinden bij de exploitatie van een sportaccommodatie. Veiligheid, continuïteit en de maatschappelijke functie van gebouw en activiteiten kwamen vaak voor.

  • Veiligheid (sociaal en fysiek): toezicht is een zaak van gediplomeerde medewerkers.
  • Continuïteit: de accommodatie moet op vaste tijden geopend zijn, zo vaak en zo lang mogelijk.
  • Maatschappelijke functie: eigen sportverenigingen en maatschappelijke organisaties krijgen voorrang. Wie geen winstoogmerk heeft betaalt minder dan een commerciële partij.

Er is ook gesproken over de invulling van een nog vrij in te richten ruimte (een fitnessruimte misschien, of een sauna?) en er werden enkele zorgen geuit. Zo moet de nieuwe sportaccommodatie open kunnen als het nieuwe sportseizoen begint. Dat is een paar weken vóór 1 september.