Uitreiking Koninklijke onderscheidingen aan vrijwillige brandweer

op zondag, 08 december 2019. Posted in Gemeente

Uitreiking Koninklijke onderscheidingen aan vrijwillige brandweer

Zaterdag 7 december reikte burgemeester Harrie Nuijten twee Koninklijke onderscheidingen uit tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer Midden- en West Brabant team Diessen en team Hilvarenbeek. Peter Timmermans en Theo van Spreeuwel ontvingen die avond een Koninklijke onderscheiding.

 P.H.W. (Peter) Timmermans (60) uit Diessen is sinds 1981 in repressieve dienst (brand- en rampenbestrijding) actief als vrijwillig brandweerman bij team Diessen, waarvan het grootste deel als Hoofdbrandwacht. Peter  Timmermans presenteerde zich als een veelzijdig brandweerman, mede in situaties met gevaar voor eigen leven. Hij volgde een professionele opleiding en nam actief deel aan diverse trainingen. Hiermee leverde hij een langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid in de gemeente Hilvarenbeek en de regio. Na 38 jaar neemt hij tijdens deze korpsavond afscheid van de brandweer. Een bijzondere gelegenheid om stil te staan bij de grote en langdurige inzet ten bate van de samenleving, met een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau tot gevolg.

T.J.M. (Theo) van Spreeuwel (60) uit Diessen is sinds 1985 teamlid van de vrijwillig brandweerman team Diessen. Naast zijn inzet voor de repressieve dienst, mede in situaties met gevaar voor eigen leven, volgde Theo  van Spreeuwel een professionele opleiding tot Hoofdbrandwacht, en nam hij regelmatig deel aan intensieve trainingen. Hiermee leverde hij een langdurige en waardevolle bijdrage aan de openbare veiligheid in de gemeente Hilvarenbeek en de regio. Ook Theo van Spreeuwel neemt na 34 jaar vrijwillige inzet, afscheid tijdens de korpsavond. Hij werd die avond ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, als blijk van waardering voor zijn langdurige inzet en karaktervolle voorbeeldfunctie ten bate van de samenleving. 

Voor foto┬┤s zie onderstaande link.