Valse e-mails over Raboscanner

op maandag, 19 januari 2015. Posted in Redactioneel

WAARSCHUWING!!

Valse e-mails over Raboscanner

Nu de Rabobank de Rabo-reader aan het vervangen is door de Rabo-scanner loopt u een redelijke kans om een valse e-mail te krijgen, waarin u wordt gevraagd u aan te melden voor een Rabo-scanner. Als u dat niet doet, zo wordt u voorgehouden, wordt later automatisch een bepaald bedrag (enkele tientallen euro's) van uw rekening afgeschreven. De Rabo-scanner wordt u in de loop van 2015 toegestuurd; daarvoor krijgt u bericht van uw eigen Rabobank.

Ook over andere onderwerpen, zoals IBAN, buitenlandse betalingen, enz. zijn valse e-mails in omloop.

Waar eerder deze mailtjes vaak in slecht Nederlands waren opgesteld, zie je meer en meer dat de tekst nagenoeg foutloos is en echt van de bank afkomstig lijkt te zijn.

Ga niet in op deze valse mailtjes en klik dus niet de link aan die daarin opgegeven staat. Men probeert op die manier namelijk persoonlijke gegevens te ontfutselen.

U kunt het best het valse mailtje doorsturen aan valse-email@rabobank.nl.

Zie hier een link naar de tekst over de raboscanner:

https://www.rabobank.nl/particulieren/producten/betalen/internetbankieren/rabo_scanner.html?cam=pa-betalen&afb=1000000104-verzending_scanner&lok=particulieren.homepage&pos=banner&lok=particulieren.homepage&pos=bt_panorama_image_default

Hieronder vindt u de link naar een aantal valse e-mails zoals die in het verleden zijn ontvangen door verschillende mensen:

https://www.rabobank.nl/particulieren/servicemenu/veilig_bankieren/phishing/valse_email