VNMH Vroege vogelwandeling in Turkaa

op dinsdag, 18 april 2017. Posted in Milieu en natuur

Op zondag 23 april

Turkaa

De Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek e.o. organiseert op  zondag 23 april een vroege vogelwandeling die start om 07.00 uur aan de kleine parkeerplaats nabij de ingang visvijver aan de Turkaaweg in Diessen.

Daar vertrekt de wandeling,  die voert door het mooie stukje natuurgebied Turkaa (broekbos), dat ligt aan de rand van Diessen. Veel werk wordt daar verricht door de natuurwerkgroep om de biodiversiteit uit te breiden, zodat de vele soorten vogels, (vorig jaar 38 soorten tijdens de excursie), zich thuis blijven voelen. Denk hierbij aan de zwartkop, zanglijster, drie spechtensoorten en de mezen. 

Dwars door het gebied loopt de wandeling naar de Reusel waar we langs lopen richting de Watermolenweg alwaar we misschien al wel de ijsvogel en de kleine karekiet mogen begroeten. Door het veld lopen we dan een stukje langs de Paarse heide waar al vele jaren de Wulp nog denkt dat er heide aanwezig is: deze vogel broedt daar nog.

Na twee uur zijn we weer terug bij de parkeerplaats De gids zal een telescoop meenemen en als u een verrekijker hebt neem die dan zeker mee.

Honden kunnen niet mee. Deelname is gratis, van niet leden is een vrijwillige bijdrage welkom.

Graag tot 23 april om 07.00 uur

VNMH