Voetbalelftal van werknemers van schoenfabriek Whippet uit Diessen

op maandag, 27 januari 2014. Posted in Fotorubriek

FOTORUBRIEK nr. 922

FR_922_-_Voetbalteam_Whippet_1963

U ziet hier geen oude foto van RKDSV maar van een gelegenheidselftal. Het zijn werknemers van schoenfabriek Whippet uit Diessen, die in 1963 tegen een elftal van transportbedrijf Jo Timmermans speelden.  Dat deden ze op het veld achter Villa Maria aan de Beekseweg, naast de hallen van Timmermans.  Van 1961 tot 1973 was hier het voetbalveld van RKDSV. Schoenfabriek Whippet, van de Dongense fabrikant Piet Kerkhof, was van oktober 1960 tot 1966 gevestigd in de bijgebouwen van smederij Heuvelmans op de hoek Willibrordusstraat-Julianastraat.  Diverse Diessense jongens en mannen werkten hier toen. (Repro Gust de Vries, nr. 650-33).  

Op de foto ziet u het voetbalelftal van werknemers van schoenfabriek Whippet uit Diessen, dat in 1963 tegen een elftal van transportbedrijf Jo Timmermans speelde.

Staande v.l.n.r. Harrie v.d. Veeken (bedrijfsleider) – Jos Vugts – Jan Nouwens – Nol van Eeten – Willem Noot – Jan Beekman.

Gehurkt v.l.n.r. Wim Jansen – Frans van Riel – Ad de Bruijn (Hilvarenbeek)? – Frans van Nieuwkuijk – Toon Noot – Frans van Gils – Kees van Haaren.

Veel meer oude foto’s vindt u  op onze website, www.fotostichtingdiessen.nl. Reageren op deze rubriek kan via info@fotostichtingdiessen.nl of via telefoonnummer 504 2413.

                                                                                                          Fotostichting Diessen