Wethouder Overmans volgt gymles van sportcoach op Doelakkers

op donderdag, 07 maart 2019. Posted in Gemeente

Wethouder Overmans volgt gymles van sportcoach op Doelakkers

Sinds dit schooljaar is op alle Hilvarenbeekse scholen een sportcoach aan de slag. Kinderen krijgen één uur in de week les van een vakleerkracht die specifiek is opgeleid aan de academie voor lichamelijke opvoeding om gymlessen te verzorgen. Wethouder Gerrit Overmans wil zelf ook ervaren hoe het is om van een sportcoach les te krijgen. Op vrijdag 15 maart om 13.45 uur neemt hij deel aan de gymles van sportcoach Kevin van Maasakker op Samenwijs De Doelakkers in Hilvarenbeek. 

Wethouder Gerrit Overmans: “de sportcoaches zijn een vast gezicht op het gebied van sport binnen onze gemeente, zowel tijdens als na school. Zij geven niet alleen gymlessen, maar verzorgen ook activiteiten voor tussen- en naschoolse opvang. Ook hebben de sportcoaches de taak gekregen om verbinding te leggen tussen sportverenigingen en het onderwijs. Samen met jongerenwerk R-Newt gaan de sportcoaches ook het buurtsportwerk opzetten. We gaan sporten en bewegen onder jongeren dus meer en meer stimuleren.”

Kevin van Maasakker werkt als sportcoach op De Doelakkers en Starrebos. “Ik probeer kinderen enthousiast te krijgen voor evenementen in het dorp. Zoals de warandeloop bij Beekse Bergen. Ook willen we kinderen kennis laten maken met sporten die in de buurt gegeven worden. Denk aan karate of volleybal. Samen met deze (sport)verenigingen zetten we clinics op. In april organiseren alle sportcoaches samen met de scholen en (sport)verenigingen de koningsspelen.”

“Wij zijn erg blij met de toevoeging van de sportcoaches”, vertelt Joep van den Hout, directeur De Doelakkers. “De komst van de sportcoaches vermindert werkdruk bij onze leerkrachten. Zij kunnen kinderen observeren tijdens de gymlessen of er voor kiezen om andere werkzaamheden te doen. Niet alleen wij, maar ook de kinderopvang had behoefte aan meer ondersteuning op het gebied van sporten en beweging. Aan de kinderen merken we dat zij erg enthousiast zijn over de lessen”.

Wethouder Overmans is benieuwd wat hem te wachten staat op 15 maart. “Vroeger vond ik gymlessen erg leuk. Vooral de balsporten, zoals handbal en basketbal, hadden mijn voorkeur.”