Wij-wel nieuwsbrief

op dinsdag, 06 februari 2018. Posted in Belangenbehartiging

Nieuwsbrief januari 2018

Wij-wel nieuwsbrief

Nooit te jong om contact op te nemen met onze dorpsondersteuners

De gemeente Hilvarenbeek heeft voor 2018 weer subsidie beschikbaar gesteld voor onze dorpsondersteuners. Onze dorpsondersteuners helpen u bij het vinden van oplossingen op het gebied van zorg, welzijn, en leefbaarheid. Zij kijken wat de hulpvrager zelf kan doen en zoeken in zijn of haar omgeving naar oplossingen. Dit kan ook bij ouders met opvoedingsproblemen zijn of als je het even niet meer goed weet. De dorpsondersteuners zijn laagdrempelig bereikbaar. Ook als je als jongere vragen hebt; problemen met je vrienden, problemen met je ouders of vragen in het algemeen kun je de dorpsondersteuner om hulp vragen. Ze hebben het beroepsgeheim hoog in het vaandel. Wij helpen graag.

De dorpsondersteuner voor Haghorst, Veerle van der Loo, bereikbaar op tel 06-24744397of email: dorpsondersteunerhaghorst@gmail.com

De dorpsondersteuner voor Diessen en Baarschot, Jacqueline de Wit , heeft elke woensdag spreekuur van 11.00 tot 13.00 uur in de Eenhoorn te Diessen. Ze is bereikbaar op tel 06-16084720 of email: spreekuur@wij-wel. 2x per maand is een WMO consulente aanwezig bij het spreekuur en 1x per maand Brigitte Vermeulen (ledenconsulente bij Thebe Extra).Aangepaste data spreekuur 21 februari, 7, 14 en 21 maart: In verband met een cursus is het spreekuur van de dorpsondersteuner op deze data van 12.15 – 14.00 uur.

Jongerenpunt Midden-Brabant biedt perspectief! aan jongeren

Het gaat goed met de werkgelegenheid en ook jongeren profiteren daarvan. Toch zijn er in deze regio jongeren die niet werken, niet op school zitten en ook niet in beeld zijn bij instanties die hen daarmee zouden kunnen helpen. Hiervoor kunnen allerlei redenen zijn. Het is voor jongeren bijvoorbeeld niet altijd duidelijk waar zij terecht kunnen. Of zij zijn na eerdere negatieve ervaringen afgehaakt op overheidsinstanties. Gemeenten, UWV, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties hebben het Jongerenpunt opgericht. Bij ons kunnen jongeren tussen de 18 en 27 jaar terecht voor gratis ondersteuning op het gebied van werk, onderwijs, inkomen en zorg. De vraag van de jongere staat voor ons altijd centraal. En we gaan uit van wat jongeren wél willen en kunnen. Een positieve aanpak dus waarin we maatwerk leveren. Niet voor niets is onze slogan: Jij bent geweldig en wij zien dat!
Jongerenregisseurs
Wanneer jongeren aangemeld zijn bij het Jongerenpunt, komen zij in contact met jongerenregisseur Jolijn. Zij begeleidt de jongeren één op één en doet wat nodig is om hen op de goede plek te krijgen. Samen kijkt ze naar een passende oplossing; Waar sta je nu? Waar word je vrolijk van? Welk doel wil je bereiken?  Van daaruit wordt een plan opgesteld om de jongere terug op de rails te zetten. Jolijn is heel makkelijk te benaderen via bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook. Herkenbaar? Dan is dit je kans! Ben jij of ken jij een jongere die ondersteuning kan gebruiken? Het Jongerenpunt Midden-Brabant staat voor je klaar. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen:
Telefoon/WhatsApp Jolijn: 06-11463212 Facebook: https://www.facebook.com/JongerenpuntMiddenBrabant Website: www.jpmb.nl/contact
 

De toekomst van Diessen ligt in de handen van de bewoners.

Waar gaat het komende jaren heen? De jongeren onder ons zijn er misschien nog niet zo mee bezig maar zijn zeer bepalend voor de toekomst! Dit heb ik (Laurens Hendrikx) zelf ondervonden in de tijd dat ik op zoek was naar woonruimte. Op het moment ben ik woonachtig in nieuwbouwwijk Vroonacker, maar hier is veel werk aan vooraf geweest om dit voor elkaar te krijgen.  Samen met andere starters en in samenspraak met de gemeente is het gelukt om enkele jaren geleden de bouw van diverse woningen te kunnen starten. Veel bewoners waaronder ik zijn enorm trots op het resultaat!  Wil je enige invloed hebben op kleine dorpse zaken of ook grotere dan is het Belangenorgaan Diessen op zoek naar jou.

Op allerlei onderwerpen als veiligheid via Whatsapp, nieuwbouw-projecten, sport, verkeer en festiviteiten maar ook andere kun je dus mede invloed hebben.

Kost het je veel tijd? Mij valt het wel mee. Zo’n 30 uur per jaar. Heb je zin om het Belangenorgaan Diessen te ondersteunen of wil je met ons eerst van gedachte wisselen, mail dan naar belangenorgaandiessen@wij-wel.nl

Werkgroep ZUSTER heeft scootmobiel in de uitleen

Deze scootmobiel kan worden uitgeleend aan alle inwoners uit de gemeente Hilvarenbeek, die een scootmobiel even willen gaan uitproberen of dat een tijdje minder mobiel zijn en daarom dit hulpmiddel nodig hebben. Neem contact op met Hannie of Toon de Laat, telefoon 013 5042069.

Hilverportal van start

Hilverportal wil graag de basis vormen van een digitale community  voor de gemeente Hilvarenbeek. Draag uw steentje bij en meld u aan op www.hilverportal.nl. Zorg dat uw vereniging, bedrijf op de portal staat, uw data voor evenementen, uw discussiepunten, uw meldingen voor een sociale martkplaats.

– Wij-wel-geeft voor € 11.350 boodschappen weg

De “Wij Wel” boodschappenpakkettenactie is weer een groot succes geworden. Gedurende 10 weken stond er na de kassa bij de EMTE in Diessen een zegelzuil waar iedereen zegeltjes van de boodschappenpakketactie kon deponeren.

De pakketten waren voor mensen die het financieel moeilijk hebben. De eindstand is nu een totaal van 227 boodschappenpakketten. De waarde hiervan is maar liefst  11.350 euro.