Wij-wel: veel goede tips op Puberbrein avond

op zaterdag, 27 juni 2015. Posted in Basisscholen

Lachen met van Heldertheater

Puberbrein

Ongeveer 100 ouders van kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen in onze gemeente waren op 23 juni, in Hercules, aanwezig tijdens de Puberbrein avond. Alle ouders en andere toehoorders hebben veel tips gehoord, daardoor veel geleerd en hebben bovendien een kostelijke avond gehad.

Marian Hoosemans (Wij-wel) opende de avond, waarna Milou van Santen (GGD) de hele avond door een interessante presentatie hield over de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van pubers.

De  presentatie werd visueel gemaakt door leuke filmpjes maar vooral door Heldertheater. Twee acteurs, een vrouw en een man, waarbij de vrouw de rol van een pubermeisje van tussen de 13 en 15 jaar speelde en de man de rol van de vader van dat meisje. Hilarisch en treffend werden alledaagse situaties uitgebeeld. Daarbij ging het theater de discussie met de zaal aan en lokte zo reacties van ouders uit. Seksuele voorlichting, roken, alcohol, streng zijn, soepel zijn, etc.  werd breed uitgemeten. Fantastisch.

Puberbrein krijgt een vervolg in oktober met een cursus “beter omgaan met pubers”

Hiervoor hebben zich al meteen 25 ouder echtparen aangemeld en daarmee zijn er al 2 van de 4 cursussen volgeboekt.

Wij-Wel organiseerde de Puberbrein avond samen met schoolbestuur Stichting De Oude Vrijheid

 ‘Wij-wel’, voor elkaar en met elkaar, niemand kan het alleen. U niet en ook wij niet. Maar wel ‘voor elkaar en met elkaar’.