Wil jij op 26 juni een levend boek zijn?

op donderdag, 17 mei 2018. Posted in Diversen

Geinteresseerden gezocht

B50ADCC7-5760-48D0-AF66-9DA220216E63
Op dinsdagavond 26 juni van 19.30 tot 21.30 uur is de eerste Human Library Hilvarenbeek een feit!
In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet zo snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Bijvoorbeeld een vluchteling, een hooligan, een ex-crimineel, een transgender, een tienermoeder zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek van 20 minuten waarin alles gevraagd en besproken kan worden, een op een.

Durf jij het aan om je 'vooroordeel' te ontmoeten? De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

De Human Library Hilvarenbeek wordt georganiseerd door Ongewoon Gewoon en de Bibliotheek Hilvarenbeek en vindt plaats in CC Elckerlyc. Denk jij erover een levend boek te zijn bij de Human Library Hilvarenbeek en herken je jezelf in onderstaande vragen?
 
Heb jij in het dagelijks leven regelmatig te maken met vooroordelen, stigmatisering of discriminatie? 
Sta jij er open voor om met verschillende mensen te praten over de manier waarop zij jou als 'anders' zien? 
Vind jij het goed dat jouw boektitel het vooroordeel benoemt (bijvoorbeeld: "Dakloos", "Homo" of "Autisme"?
Kun jij goed omgaan met moeilijke vragen? 
Ben je bereid nieuwe dingen te leren? 
Kun je goed luisteren naar anderen? 
Ben je bereid om op vrijwillige basis deel te nemen? 
Heb je voldoende tijd beschikbaar (voor een voorbereidingsbijeenkomst met alle boeken en vrijwilligers en de Human Library zelf)?
Als je alle bovenstaande vragen met 'ja' kunt beantwoorden, kun je meteen meedoen!

Naast levende boeken zoekt de Human Library Hilvarenbeek ook vrijwilligers die op 26 juni mee willen helpen!
Nieuwe mensen ontmoeten? Nieuwe dingen leren? Kun je goed samenwerken? Blijf je rustig in alle situaties? Wil je verantwoordelijk zijn voor het welzijn van een levend boek?

Kortom, wil je op 26 juni levend boek zijn of meedoen als vrijwilliger bij de Human Library Hilvarenbeek? Geef dat dan vóór 17 mei door aan Ria van Son of Mai van Limpt, rvanson@ribwbrabant.nl, maivanlimpt@bibliotheekmb.nl. Ook voor meer informatie over de Human Library Hilvarenbeek kun je bij hen terecht.